Itseoppiminen sekä itsensä kehittäminen on jo pitkään ollut “in”. Syitä tälle on monia, mutta yksi suurimmista on työpaikoilla alati kiristyvät säännökset, jotka eivät valitettavasti seuraa samaa linjaa paikallaan pysyvien palkkaustasojen kanssa. Työntekijöiltä vaaditaan yhä enemmän osaamista ja tietotaitoa, mutta sitä ei kompensoida läheskään niin tehokkaalla tavalla kuin olisi lupa odottaa. Ihmiset ovatkin ottaneet ohjat omiin käsiinsä ja alkaneet luoda itselleen parempaa tulevaisuutta, jotta heidän ei tarvitse olla sitoutuneita työnantajiinsa tulevaisuudessa. Tästä esimerkkejä on nähtävissä monissa eri teknologiaan liittyvissä aloissa, kuten vaikkapa pelisuunnittelussa (kaikenlaiset freelancer-hommat) tai IT-alalla. Yhä useampi ihminen haluaa olla oman elämänsä valtias ja päättää siitä, miksi he haluavat “isona” tulla. Olemme vihdoin alkaneet päästä pois ajattelumallista, jossa tunnemme velvollisuutta työnantajaamme kohtaa ja voimme olla tyytymättömiä työhömme useita vuosikymmeniä. Sulaa hulluutta.

kirja ja kirjasto

Voit opettaa itsellesi mitä tahansa

Nykypäivän teknologialla ja tarjottavilla palveluilla on rajattomat mahdollisuudet siltä varalta, että haluat kenties oppia uuden asian vaikka seuraavan 15 minuutin aikana. Uusien asioiden opettelu on ihmisen DNA:han ohjelmoitu niin kiinnostukseksi kuin haasteeksikin. moni ei toki lähtökohtaisesti pidä siitä, että mennään mukavuusalueiden ulkopuolelle, mutta oppimistulokset ovat varmasti sen arvoisia. Omaa oppimikäytöstä on kuitenkin helppo muokata ja harjoittaa avoimemmaksi. Kun saat ajatusmallisi käännettyä toisinpäin, voit vihdoin alkaa oppimaan uusia asioita.

Uusien asioiden opettelu on helppoa, kunhan muistaa pysyä organisoituna. Vaikka vanha sanonta muistuttaakin, ettei vanha koira opi uusia temppuja, oppii vanhempikin ihminen esimerkiksi uuden kielen jos vain siihen paneutuu tarpeeksi. Mikäli lähdet opettelemaan nanoteknologiaa siltä pohjalta, että olet lukenut matematiikkaa viimeksi ala-asteella, tulet luultavasti kohtaamaan ylitsepääsemättömiä ongelmia jossain kohtaa. Valitse siis aiheesi kiinnostuksesi mukaan. Mieti, mikä sinua oikeasti viehättää ja arvioi itseäsi rehellisesti. Ole rehellinen itsellesi ja tunnista omat vahvuutesi ja heikkoutesi. Älä kuitenkaan lannistu, mikäli et tunnu löytävän mitään hyödyksi käytettäviä resursseja itsestäsi. Tämänkin voit oppia.

Käytä hyväksesi internetin useita videopalveluita tai ilmaisia kirjastoja. Etsi itsellesi tietoutta aiheesta jonka haluat oppia ja pyri laatimaan itsellesi opintosuunnitelma. Opintosuunnitelmat saattavat kuulostaa tylsältä, mutta viralliset oppilaitoksetkin tekevät tätä, eivätkä ihan syyttä suotta. Opintosuunnitelmien takana piilee logiikka siitä, että informaation tulva ei pääse yllättämään sinua. Kun opiskelet itsenäisesti uusia aiheita, voit ajautua helposti harhailemaan asioiden pariin joista sinun ei tarvitse tietää esimerkiksi vielä moneen vuoteen. Ei astronautitkaan ensimmäisenä opettele kuinka rakettia ohjataan. Heille ruvetaan ensin kertomaan millaista avaruudessa on elää sekä miten G-voimien kanssa pystyy toimimaan.

Ole rohkea

Ole rohkea ja opeta itsellesi asioita joita et uskonut koskaan tekeväsi. Etkö uskonut koskaan puhuvasi espanjaa? Hyvä, nyt on aika opetella sitä! Avaa netti ja kirjoita hakukoneeseen “opiskele espanjaa” tai “Learn spanish”, jos englanninkieli taittuu. Saat luultavasti kymmeniä tuhansia hakutuloksia ja olet näin ollen valmis aloittamaan urakkasi. Yksi hölmöimpiä asioita joita voit tehdä, on olla tyhmänrohkea. Älä lähde tavoittelemaan asioita joiden tiedät jäävän kesken sinulta jossain vaiheessa. Olisit voinut käyttää tämän ajan paljon paremmin, kuten esimerkiksi jonkun oikeasti mielenkiintoisen aiheen opiskelussa. Tähän päätökseen pohjautuu siis paljolti kykysi arvioida itseäsi sekä tietää, että pystyt viemään aloittamasi asian loppuun.

Pelialalle osaamista

Jos etsit itsellesi ja urallesi suuntaa, yksi varmimmista nakeista on pelialalle kouluttautuminen. Oli kyseessä sitten videopelit, nettikasinon pelit, tai mitkä muut viihdykettä tarjoavat konseptit, tekijöitä tällä alalla tarvitaan ja tullaan tarvitsemaan. Ihmiset haluavat aina viihtyä ja aina tulee uusi sukupolvi joka aloittaa pelaamisen ensimmäistä kertaa elämässään. Peliala onkin varmasti monelle alaa vaihtavalle harkinnan arvoinen valinta. 

Ole rohkea ja lähde tavoittelemaan kuuta taivaalta!

Privacy Policy